Sea Hunter Cocos IslandAccommodatie

De speciaal gebouwde Sea Hunter werd reeds bekroond en geldt als de gouden standaard. De boot is een uitstekend stabiel en robuust vaartuig, voorheen een commercieel duikondersteuningsschip, gebouwd om de olie-industrie te dienen in de Golf van Mexico.
 
Nu herontworpen en geconfigureerd, combineert de Sea Hunter het grote platform, de functionaliteit en de krachtige machines van een werkboot met het comfortabele en ontspannen interieur van een modern jacht. Ze meet over de 115 meter en is speciaal ontworpen en gebouwd voor lange-afstandsexpedities naar bestemmingen zoals Cocos en Malpelo-eilanden.

De Sea Hunter werd aangeschaft in 1994 en meteen onderworpen aan acht maanden van uitgebreid herontwerp en renovatie. Dit veranderde de boot in het opvallende schip dat ze vandaag is. Sea Hunter heeft 10 gastcabines en biedt plaats aan maximaal 20 passagiers.

Deze ruime boot is alles wat een serieuze duiker of fotograaf zich maar kan wensen: individuele opslagruimte voor spullen, privécamera / flitseropslagplanken met 110 en 220 volt wisselspanning, zero-speed stabilisatoren en zelfs een eigen wasmachine en droger. Haar ruimtelijkheid en gebruikersvriendelijkheid heeft menig avontuurduiker maar ook professionele fotografen en videoografen aangetrokken.
 

Duikinfo

Gelegen in de Eastern Tropical Pacific, 300 mijl ten zuidwesten van Cabo Blanco, Costa Rica, ligt het bekende Cocos Island Marine Park. Dit werelderfgoed is een ruig maar ongelooflijk groen eiland en is het spectaculair mooie kroonjuweel van de vele nationale parken van Costa Rica. In 1994, na verschillende bezoeken aan het eiland, vertelde Jacques Cousteau over Cocos: "Het mooiste eiland ter wereld."

Er zijn slechts twee baaien met veilige ankerplaatsen en zandstranden: Chatham ligt aan de noordoostkant en Wafer Bay ligt in het noordwesten. Net buiten Cocos zijn een aantal kleinere basaltische rotsen en eilandjes. De grootste satelliet is Isla Manuelita.

Dankzij het adembenemende zeeleven in zijn wateren, is Cocos Island uitgeroepen tot een van de tien beste duikplekken ter wereld door PADI en een "must do" volgens duikexperts.

De wereldberoemde wateren van dit eiland kenmerken zich door een explosie van leven, waaronder ontelbare witte puntige rifhaaien, scholen hamerhaaien, dolfijnen, manta's, adelaarsroggen, reusachtige murene, zeilvissen en natuurlijk af en toe een walvishaai. Andere veel voorkomende ontmoetingen zijn grote scholen tonijnen, verschillende haaiensoorten, marlijn, groene schildpadden en octopussen.

Cocos Island is ook de thuisbasis van ten minste 27 endemische vissoorten, waaronder de exotische rosy-lipped batfish.

 
Divesites
Manuelita Coral Garden
Manuelita Outside
Viking Rock
Dirty Rock
Punta Maria
Big Dos Amigos
Small Dos Amigos
Bajo Dos Amigos
Shark Fin Rock
Bait Ball
Submerged Rock
Bajo Alcyone
Silverado
Lobster Rock

Meer info

Internationale reispas verplicht

Geen inentingen verplicht, wel aangeraden (raadpleeg uw geneesheer)  

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationale Reispas nodig,  nog minimum 3 maanden geldig op datum terugreis.
Identiteitskaart (met 2 pasfoto's nodig)
Geen visum nodig voor Belgen en Nederlanders

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Costa Rica. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en De Europese aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Costa Rica:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Costa Rica (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Costa Rica:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Sea Hunter Cocos Island