Okeanos Aggressor I


Accommodatie

De Okeanos Aggressor is uw ticket naar het groot leven en nog grotere actie, omgeven door de weelderige, groene en onbewoond eilanden van Costa Rica

Maak kennis met de meest opwindende duikplaatsen in de Stille Oceaan aan boord van de Okeanos Aggressor I, van de hamerhaaien van Cocos, de walvissen van Caños Island tot de stierhaaien in Bat Island.

Geniet van de beste duikervaring met de unieke bemanning van Aggressor. De kapitein vertoeft al langer op de boot dan hij zich kan herinneren en staat aan het hoofd van de bemanning om je te verzekeren van een memorabele ervaring. De Okeanos Aggressor liveaboard is bekend bij duikers voor zijn comfortabele kamers en uitstekende services. Cocos Island, gelegen op 550km van de kust van Costa Rica, is één van de meest begeerde duikbestemmingen ter wereld. De pinnakels van Cocos island trekken groot leven aan, alsook de spanning die deze met zich meebrengen. Laat jezelf door scholen hamerhaaien, witpunthaaien, manta's of zelfs walvishaaien terwijl ze van hun thuisbasis Cocos Island komen.

Wat je kan verwachten

De liveaboard Okeanos Aggressor I is helemaal vernieuwd in 2014 met elk detail ontworpen om je duikavontuur onvergetelijk te maken. Wanneer je niet bezig bent de verborgen hoekjes van de exotische eilanden te ontdekken, is de missie van deze liveaboard je te voorzien van uitstekende service en plezier aan boord. Deze liveaboard is geschikt voor 22 duikers en is uitgerust met 2 ruime speedboten (140 PK). Hiermee worden de duiken uitgevoerd (meestal drift dives) en kan er ook aan land worden gegaan.

 • 2 speciaal voor het duiken uitgeruste speedboten
 • Duikdek met toilet, cameratafel en spoelbak
 • Hoofddek met salon met airconditioning en TV, muziekinstallatie, filmbibliotheek, boeken, magazines en satelliettelefoon
 • Computer, internet, foto- en videomontage faciliteiten
 • Restaurant en bar
 • Zonnedek en schaduwzone met zonnebedden


Duikers hebben keuze uit 3 verschillende kamertypes aan boord. De Okeanos Aggressor I heeft 10 kajuiten, allemaal met privé badkamer. Er zijn 9 Deluxe kajuiten. 3 Deluxe kajuiten zijn gelegen op het bovendek en 2 op het benedendek. Deze hebben elk een dubbel bed en een enkel stapelbed erboven. 4 Deluxe kajuiten hebben twin stapelbedden en zijn ook gelegen op het benedendek. een 4-persoonskajuit is gelegen in de boeg van het benedendek.

De liveaboard biedt ook jungle tours aan en de mogelijkheid om alleen te zwemmen in een spectaculaire waterval.


Duikinfo

De temperatuur van het water varieert in de winter van 23 à 25°C tot 26 à 28°C in de zomer. Mei tot oktober wordt doorgaans als de ideale duikperiode bestempeld, hoewel dit ook de periode is waar het meeste regen valt. Men kan stellen dat er het hele jaar kan worden gedoken in goede condities, maar door de drift duiken is enige ervaring toch wel vereist!

Er zijn 2 mogelijke programma’s:

1. 8-daags programma: van zaterdag tot zondag met 5 dagen duiken

2. 10-daags programma: van dinsdag tot vrijdag met 7 dagen duiken Een overnachting in San José de dag voor aanvang van de trip wordt aangeraden. Transfers van enkele hotels in San José naar de boot is inbegrepen. Check-out is de laatste dag van de trip om 07.30 AM.

Het spreekt voor zich dat wij u verder kunnen helpen indien u overweegt om uw reis te verlengen met de ontdekking van de prachtige natuur van Costa Rica.

Een overzicht van de belangrijkste duikplaatsen rond Cocos Island

Alcyone
Een 180m lange onderzeese berg. De top van de berg ligt op 23m onder het oppervlak. Scholen hamerhaaien, manta's en scholen vis. Mogelijk zeilvis of marlijk.

Big Dos Amigos
Dit eilandje wordt gekenmerkt door een 14m hoge boog en een 18m hoge pinnakel aan de zuidkant. Kijk uit voor regenboogstekelmakrelen, geelstaart snappers, bigeye jacks en kreeften. Hamerhaaien zwemmen tussen de pinnakel en de boog.

Bird Island, Chatham Bay
Deze duikplaats ten zuidoosten van Manuelita biedt een variëteit aan onderwaterleven, waaronder hengelaarsvissen, murenes, roggen, witpunthaaien en hamerhaaien. Er is ook een cleaning station.

Dirty Rock
Een groot eiland met scholen gemarmerde sidderroggen en hamerhaaien.

Lone Stone
Scholen gemarmerde sidderroogen en mobula's

Manuelita
De noordoostelijke hoek heeft eens teile wand. Veel witpunthaaien, gemarmerde sidderroggen en scholen creolen.

Speciale Waarnemingen

Walvishaaien, parende adelaarsroggen, zeilvissen, parende witpunthaaien, zwarte zwaardwalvissen.

Ubing Rock, Wafer Bay
Deze 90m grote rots begint op 6m en zakt af tot een zandbodem op 33m. De zuidoostelijke helling trekt scholen hamerhaaien aan.


Data en prijzen

let op: Aggressor Fleet werkt regelmatig met promotie's, dit zijn de standaard prijzen.
Voor promotie's neemt u best contact met ons op zodat we de goedkoopste prijzen voor uw duikreis kunnen opzoeken.

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf aan boord in gedeelde 4-persoonskajuit
 • alle duiken met lucht
 • flessen en lood
 • alle maaltijden en dranken (uitgezonderd dinner op laatste dag aan boord)

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • nitrox
 • dinner op laatste dag aan boord
 • fooien
 • verzekeringen, visa, taxen
 • persoonlijke uitgaven
 • overnachtingen voor en na de duikcruise

bekijk ook volgende link


Meer info

Internationale reispas verplicht

Geen inentingen verplicht, wel aangeraden (raadpleeg uw geneesheer)  

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig,  nog minimum 3 maanden geldig op datum terugreis.
Identiteitskaart (met 2 pasfoto's nodig)
Geen visum nodig voor Belgen en Nederlanders

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Costa Rica. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en De Europese aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Costa Rica:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Costa Rica (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Costa Rica:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Okeanos Aggressor I