Medhufushi ResortAccommodatie

Medhufushi ligt in het oosten van het Meemu-atol, 300 km ten zuiden van Male. Het eiland is 900 meter lang en ongeveer 90 meter breed. Er zijn slechts twee toeristische eilanden in dit atol. Medhufushi beschikt over een uitzonderlijk mooie lagune die ideaal is om te leren duiken, surfen en zeilen.

Accommodatie
Het eiland herbergt een totaal van 120 enkele of dubbele bungalows, waaronder ook water bungalows.
Elke kamer heeft een eigen terras en directe toegang tot het strand. Ze beschikken allemaal over airco, een mini-bar, telefoon, TV, stereo-installatie, ontzilt warm en koud water. De half open badkamer is bijna net zo groot als de slaapkamer!
44 Water-bungalows zijn gebouwd op palen rond de zuidkant van het eiland. Ze bieden het maximum aan luxe. Het interieur is ingericht in massief teak (zoals in alle bungalows) en beschikken over een zonnedek met een trap recht in de lagune. Life can be beautiful...

Eten en drinken
De chef-kok en zijn team zijn verantwoordelijk voor de heerlijke keuze van vers gekookte lokale en internationale gerechten die u dagelijks te wachten staan op dit eiland.
Daarnaast worden er af en toe strand buffetten en barbecues georganiseerd. De coffeeshop biedt u een uitgebreide keuze à la carte maaltijden, dus je kunt half of volpension kiezen bij het boeken van uw vakantie.

Recreatie-en sportfaciliteiten
Een vakantie op Medhufushi is ideaal voor iedereen die ontspanning in een luxe omgeving zoekt.
Het is ideaal voor diegenen die willen leren duiken, snorkelen en zwemmen. Daarnaast zijn er nog tal van andere faciliteiten: welness/spa, fitness-centrum, tafeltennis, badminton, biljart, volleybal, schaken, darts, ...

Tenslotte is er ook een surf-en zeilschool op het eiland.


Duikinfo

De vrijwel ongerepte duikplaatsen, waarvan de meeste ook geschikt voor beginners, bieden een diversiteit van koralen en tropische vissen, die ongeëvenaard zijn in de Malediven. Bovendien kan je hier van mei tot december zowel haaien (grey reef, silver tip, white tip, black tip) als mantas (op verschillende cleaning stations) bewonderen op 2 super duikplaatsen! Dit moet zowat het ideale eiland zijn voor zowel beginnend als ervaren duiker!

De Lagoon
Het kan niet makkelijker om te leren duiken!
Recht tegenover de duikschool gaat een zachte witte zandhelling omlaag naar 6 m. Het mariene leven rond een aantal grote koraalformaties nodigt uit om verkend te worden.

Bootduiken
Er zijn 2 à 3 duikboten (Dhonies) die dagelijks vertrekken om 9.00 en 14.30 uur. De verschillende duikplaatsen kunnen worden bereikt binnen 5 à 60 minuten.
Er is voor ieder wat wils. Veel van onze duiklocaties zijn gelegen binnen het atol en ze bieden stress-vrije duiken. Vergis je niet: ook de meer ervaren duiker komt hier perfect aan zijn trekken!

Nachtduiken per boot worden een of twee keer aangeboden per week.
2 à 3 keer per week worden ook dagtochten georganiseerd, die u spectaculaire en uitdagende channel dives garanderen aan de westkant van het atol.Duikers die van een uitdaging houden komen hier perfect aan hun trekken.

De Dhonies bezoeken dagelijks 2 of 3 verschillende duikgebieden, zodat u het rif, dat het meest geschikt is voor uw persoonlijke belangstelling en duikvaardigheden kan kiezen.
Er zijn ongeveer 30 verschillende duiklocaties en het is uitzonderlijk dat er in het volledige atol slechts 2 toeristen resorts zijn. We kunnen niet genoeg benadrukken wat een voordeel het is om alleen op een duikplaats te zijn!

Medhufushi ligt slechts twintig minuten met de boot van de twee uitstekende duikspots Mulah-Kandu en Mulee-Kandu. Deze spots alleen al maken de trip naar Medhufushi meer dan de moeite waard!!!

Mulah Island (Shark's Tongue):
Op een diepte van 8-15 meter zijn er grote koraalformaties waar veel schildpadden en dichte scholen van surgeon fish, sweetlips, fuseliers en snappers kunnen worden waargenomen.
Het absolute hoogtepunt van deze duikplaats is het rif bij 15 - 25 meter diepte, gelegen ten oosten van het eiland. Het is het grootste rif dat dienst doet als haai 'slaapzalen'. Tal van zwarte en witte tips wriemelen tussen het koraal rotsen. Tijdens de "inland currents" zul je vaak grijze haaien en silver tips bemerken. Deze duiken zijn echter enkel mogelijk voor de gevorderde duiker.

Mulee Island (mantas and more):
Tijdens het seizoen van mei tot december kunnen Mantas bijna altijd worden waargenomen met hun kroost, bezig rond de talrijke cleaning stations op 10 - 15 meter.
De zachte helling van 15 tot 30 meter is bezaaid met koraal formaties en is de thuisbasis van barracuda's, napoleons, haaien en tonijnen. Deze plek is een natuurlijke ontmoetingsplaats voor tal van andere grote vissen.
In de ideale stromingen is het een droom om hier te duiken.


Data en prijzen

Normale prijzen (exclusief promoties) geldig tot 31/10/2020 in gedeelde 2-persoonskamer vanaf:

 • Beach Villa 58m² $780 (€703)* - $1400 (€1262)*
 • Beach Villa 67m² $1.000 (€901)* - $1600 (€1442)*
 • Water Villa 90m² $1.760 (€1.586)* - $2450 (€2208)*

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf in gedeelde 2-persoons villa/kamer volgens uw keuze
 • Ontbijt
 • Avond maaltijd

Niet inbegrepen:

 • Internationale vlucht naar Male
 • Upgrade naar vol pension $55
 • Upgrade naar all-in $95
 • Transfer per speedboot vanaf 8 personen $475/persoon
 • Transfert per watervliegtuig toegelaten bagage max 20kg vanaf: $570/persoon
 • 10 bootduiken €615/persoon incl free nitrox
 • $0.80 per flesvulling
 • taksen, lokale belastingen, fooien
 • verzekeringen en persoonlijke uitgaven

* wisselkoers 20/08/2020Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Medhufushi Resort