GULEN DIVE RESORT


Accommodatie

Gulen Dive Resort is NIEUW in ons aanbod!

Ben je op zoek naar een adembenemende natuur ervaring, en een avontuurlijke duikvakantie in Noorwegen?
 
Dan is een duikreis naar Gulen Dive Resort een uitstekende en afwisselende keuze!

Onze medewerker Stefaan Haegeman bezocht, dook en fotografeerde eind mei 2019 deze coole en bijzondere duikomgeving. Hij kwam enorm enthousiast terug met een rugzak vol unieke duikervaringen.
 
Zijn enthousiasme en ervaringen kunnen moeilijk vervat worden in enkele woorden of zinnen, maar de beschrijving is als volgt:
 
" Duiken te midden van de Fjorden heeft het allemaal! Als je een beetje van koudwaterduiken houdt kan iedere duiker, van beginner tot technisch niveau, hier zijn gading vinden.
Een huisrif van wereldklasse en/of bootduiken (steeds dichtbij), macro, kleurrijke koudwaterriffen en kelpwouden, vissen, meer dan 20 wrakken voor elk niveau (zowel recentere wrakken als oudere uit de WOII ... met elk hun eigen verhaal), spectaculaire onderwaterlandschappen en last but not least... ontelbaar veel naaktslakken.
Er worden in het voorjaar meer dan 50 verschillende soorten naaktslakken geteld op het huisrif, waarvan sommige zeer zeldzaam. Nagenoeg jaarlijks duikt er hier een nieuwe, nog onbeschreven, soort op.
Zonder enige twijfel is Gulen ook voor onderwaterfotografen een paradijs, temeer omdat je hier andere dingen waarneemt dan je gewoon bent en je zowel breedhoek als macro kan schieten in 1 vakantie."
 
Gulen Dive Resort bestaat sinds meer dan 10 jaar en biedt eenvoudige accommodaties. Maak je echter geen zorgen want alle faciliteiten zijn aanwezig.
Het hoofdgebouw bestaat uit 8 cosy kamers (met twin bedden die kunnen samen gezet worden voor koppels) en biedt plaats voor maximaal 16 gasten. Dit hoofdgebouw heeft als gemeenschappelijke faciliteiten 2 badkamers (met douche) en een volledig uitgeruste keuken met 2 grote frigo's (indien je opteert voor self-catering), een ruim salon en bureau. Het is mogelijk om arrangementen (half pension / vol pension) te boeken voor (kleine) groepen. De supermarkt ligt op 5 minuten van Gulen Dive Resort.
Er is tevens een kleiner bijgebouw waar je kan verblijven, ideaal voor kleine groepen (voor maximaal 5 personen).
 
Na het duiken kan je genieten van een drankje in de "200 Bar" of verwarm jezelf in de Hot-Tub.

Indien de weersomstandigheden het toelaten kan je gebruik maken van het buitenterras en de BBQ aansteken.
 
Er zijn verschillende mogelijkheden die naar Gulen leiden. De meeste duikers vliegen vanuit Amsterdam (met KLM) op Bergen. Voor wie dit wenst, kan je jouw duikvakantie starten of eindigen met een citytrip te Bergen. Ook in de buurt van Gulen kan je een avontuurlijke invulling geven en de natuur beleven tijdens een niet-duikdag.
Wij helpen je graag met het op jouw maat voorstellen en samenstellen van een duikreis naar Noorwegen.

Duikinfo

Het Duikcentrum van Gulen Dive Resort bevindt zich pal aan de waterkant, en geeft toegang tot het huisrif op minder dan 30 stappen. Er kan gevuld worden met lucht, nitrox en trimix. Afhankelijk van welke duik je maakt, heb je de keuze tussen verschillende duikflessen (12L, 15L, Dubbele sets,...) en de meest geschikte gas/nitrox mengsels. Het duikcentrum is daarenboven ook rebreather friendly en heeft kwaliteitsvolle cursussen in het aanbod van 'Discover Scuba tot Technical' en alles wat ertussen ligt.

Voor bootduiken wordt gebruik gemaakt van de RIB (indien minder dan 4 duikers) of de grotere Vikingfjord (vanaf 5 duikers). De Vinkingfjord is geen liveaboard maar is ruim en hij heeft een duiklift (achteraan het dek). Kleden kan binnen in de verwarmde ruimte en tussen 2 duiken door kan je een eenvoudige lunch bereiden in de kombuis. Alsof dat niet genoeg... Geniet van een lekkere Nespresso in de Vikingfjord.

Er zijn tientallen (en meer) duikplaatsen die kunnen worden aangedaan, en gecombineerd, in de directe omgeving. Bepaalde wrakken zijn zo groot dat je meerdere duiksessies nodig hebt om het volledig aanschouwd te hebben.
Je kan zonder jou te vervelen verschillende duiken maken op het huisrif en steeds iets nieuw ontdekken. 
Er zijn dus mogelijkheden te over om midden in de fjorden te duiken, alsook erbuiten aan de kust. Voor beide opties is het minder dan een half uur varen vanaf het resort.
Op aanvraag kunnen ook verdere duiktrips georganiseerd worden en bepaalde 'andere wrakken' worden aangedaan.

Steeds zal men trachten om zo goed mogelijk aan de wensen van de duikgasten te voldoen. Indien de omstandigheden ter plaatse, de veiligheid en jouw duikniveau het toelaten wordt de nodige flexibiliteit aan de dag gelegd zodat jij steeds de beste duikervaring beleeft.

Een van de meest favoriete formules is 'GULEN HIGHLIGHTS'
Dit pakket biedt een aantal bijzonder goede hoogtepunten. Je mag op de beste en mooiste wrakken duiken, met elk hun geschiedenis. Duiken in kelpwouden, met canyons en kanalen. Duiken met pijlstaartroggen en een driftduik met een muur van 1000 meter aan zacht koraal. Met dit pakket duik je natuurlijk ook op het verbazingwekkende macro-huisrif. Neem je vrienden mee of kom alleen, we beloven jou of jullie een adembenemende duikervaring.
Ben je een fotograaf, dan heb je unieke kansen. Er heerst een gemiddelde zichtbaarheid van ongeveer 15-18 m, waarvan de wintermaanden december en februari tot 35 m bieden. Een gedetailleerde uitleg voor het duiken geeft je de juiste informatie die nodig is om de juiste lens etc. te kiezen.

Gedurende het jaar zijn er een aantal hoogseizoendagen tijdens events/workshops die specifiek focussen op een bepaald soort duiken. Hierbij ontbreekt het spektakel absoluut niet maar je volgt dan wel (grotendeels) het vooropgestelde programma en planning.

Een overzicht van de mogelijke workshops & events:

  • Nudibranch Safari (meer dan 50 soorten op een paar dagen)
  • Wreck-O-Mania en Wreck Safari (zichtbaarheid mogelijk tot >50 meter)
  • UW Photo Workshops / Shoot Out (om de 2 jaar tegen Lembeh Resort)
  • Coast & Fjord Photo Safari
  • Periphylla Safari


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over GULEN DIVE RESORT