FOTOWORKSHOP IERLAND met Rinie Luykx


Accommodatie

Duiken in Ierland met Oceanaddicts
 
Duiken in South Cork doen we met Oceanaddicts, een PADI 5 Star duikcentrum. Ze opereren vanuit hun duikcentrum te Kinsale. Voor de overnachtingen verblijf je op de "Embarr" (een ex Royal Navy boot) die aangemeerd blijft liggen in de haven. Het duiken vindt plaats vanaf een 9m rib of vanaf de 10m lange Lochin boot. Alle duikplekken zijn een mix van wrak en riffen.

Het verblijf op de Embarr is op basis van Bed & Breakfast, lunch en snacks aan boord. Voor het avondmaal wordt er aan land gegegaan waar je in de plaatselijke PUB heerlijk kan eten (Avondmaal niet inbegrepen).

De Embarr heeft 4 Twin kajuiten en een hut met vier slaapplaatsen. De boot heeft drie badkamers, een comfortabele lounge en een goed uitgeruste kombuis. Embarr heeft een natte ruimte, een membraancompressor, een kleine hefarm en veel dekruimte.

Rinie Luykx vervoegt je tijdens deze bijzondere trip.

Rinie Luykx is een fotograaf die graag tot in de perfectie gaat met fotograferen. Hij duikt bijna wekelijks onder in de Nederlandse wateren en komt met de meest bijzondere foto’s boven. Hij publiceert zijn werk in diverse bladen in binnen- en buitenland en is vaste test-fotograaf reviewer voor Marine Expedition Services. Rinie staat ook bekend om het feit dat hij zijn passie voor onderwaterfotografie altijd met andere onderwaterfotografen wil delen. En dit op een simpele manier weet over te brengen.

De workshop staat open voor alle niveaus. Alle onderwaterfotografen zijn welkom van compact camera tot de meer professionele camera’s. Waarbij het de bedoeling is om op een ongedwongen manier u foto’s naar een hoger niveau te tillen. Met tips en tricks van Rinie gaat dit zeker lukken. Doordat we werken met een kleine groep is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding waarbij we het fun gehalte ook niet ontbreekt.

Voor deze fotografie workshop met Rinie Luykx worden er maximaal 6 andere gasten toegelaten.


Duikinfo

De duikstekken voor de kust van Kinsale zijn erg mooi en er staat over het algemeen weinig stroming. Ideale omstandigheden voor te fotograferen!

Enkele duikstekken:

De Santo
De Sante (algemeen bekend als Santo) was een stoom aangedreven baggerschipper van 217 ton. Haar eerste reis zou een reis zijn van de westkust van Schotland naar het eiland Formosa (nu bekend als Taiwan) dat toen deel uitmaakte van Japans grondgebied. Terwijl ze op weg was in december 1900, dwong een storm de kapitein om naar Cork Harbour te gaan en op kerstdag zonk ze.Vijf van haar bemanningsleden werden gered maar de rest verdronk.
Het wrak van de Santo ligt nu op 28 meter diepte (afhankelijk van het getij), ten zuidoosten van Roche's Point, net buiten de haven van Cork. Dit is een zeer aan te bevelen duik waar veel te zien is en op een diepte die de duiker een redelijke bodemtijd geeft.

Great Sovereign Island
Rif met geulen die rijk begroeid zijn met kelp, dahlia’s en juweelanemonen. Naaktslakken en kathaaien komen hier ook veel voor. Hier ligt ook het Nederlandse wrak de trawler Nelly, dat in november 1966 is gezonken. Het is helemaal begroeid en het barst er van de witte koolvis (pollak).

The Grotto
Twee grote inhammen, beide met wanden volledig begroeid met juweelanemonen. Aan het einde van een van de inhammen bevindt zich een grot. In de kieren van de wanden vind je vele soorten krabben en gehoornde slijmvissen.

The Ling Rocks
De Ling-rotsen liggen ongeveer 9km ten zuid-oosten van Oysterhaven. De rotsen komen niet tot aan het oppervlak, ze stijgen op vanaf de zeebodem en het ondiepste punt is op ongeveer 22 meter bij laag water. Een GPS-markering is vereist om de rotsen te lokaliseren en duiken bij "de Ling Rocks" moet bij laag water worden uitgevoerd. Er is eigenlijk helemaal geen behoefte om ver te zwemmen, want overal is er een overvloed aan leven.
De kleuren van de met anemonen bedekte muren omvatten alle kleuren. Er zijn veel verschillende soorten anemonen hier. Er leven ook grotere wezens en verschillende enge kruipertjes in de vorm van kreeften, bruine krab en spinkrab om er maar een paar te noemen. Grote congeralen liggen op de loer in de vele spleten in de rots. Rondom de rotsen zijn er scholen vis; wijting, heek, pollak, wrasse,...
De Ling-rotsen is een fantastische landschapsduik en is precies daarom een must-do duik langs de kust.

Black Head
Black Head is de landtong aan het oude Kinsale. Maximale duikdiepte is hier 17 meter maar het beste tijdens deze duik is te vinden op ongeveer 13 meter. The Ground is een mengeling van rotsachtige riffen en zanderige geulen. Dit is een mooie kans om de Angler (monnik) vis te spotten. In de lente is het mogelijk om de snotolf te zien die eieren bewaakt. Elke rotsspleet is de thuisbasis van een klein beestje. Er is altijd wel iets anders te zien hier en de duikstek is een Mekka voor de macrofotograaf.


Data en prijzen

885 EUR PER PERSOON

Vluchten nog niet inbegrepen. Vluchtprijzen vanaf 230 EUR. We zullen de meest geschikte vluchten vanaf Amsterdam boeken. Het is 1uur en 50 minuten vliegen vanuit Amsterdam, rechtstreeks naar Cork.
Vanuit Cork is het ongeveer 20 minuten rijden naar Kinsale (deze transfer is reeds inbegrepen in de opgegeven prijs).

Aankomst en check-in:
Zaterdag 15 juni 2019
Vertrek en check-out: Zaterdag 22 juni 2019

Inbegrepen:

  • 7 overnachtingen aan boord van de Embarr, in een te delen Twin kajuit.
  • Bed & Breakfast en lunch, thee, koffie en een snack.
  • Bed linnen en een handoek.
  • 5 dagen duiken met foto tips & tricks van Rinie Luykx.
  • Nitrox voor gecertificeerde duikers.
  • Flessen en lood inbegrepen, overige huurmateriaal niet.
  • We hebben de transfer tussen de luchthaven en Embarr inbegrepen gemaakt.


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over FOTOWORKSHOP IERLAND met Rinie Luykx