SANTA MARIA AZOREN Charming Blue Hotel****


Accommodatie

Het verfijnde Charming Blue Boutique hotel is gelegen in het charmante centrum van Vila Do Porto op Santa Maria. Het hoofdgebouw uit 1860 werd in 2014 compleet en met veel smaak gerenoveerd. De familie Monteiros, één van de belangrijkste adelijke families van de Azoren in die tijd, leefde vroeger in dit huis. Kunst was voor hen zeer belangrijk en dit is dan ook de voornaamste reden waarom in dit charmante hotel een sterke invloed van kunst en geschiedenis terug te vinden is.
Kamers zijn ruim en comfortabel en beschikken over alle faciliteiten. In het hotel is ook een restaurant en een gezellig zwembad.


Duikinfo

Het Haliotis dive Center Santa Maria is gevestigd in het Hotel Colombo****. Alle faciliteiten zijn aanwezig om een optimale service te voorzien voor elke duiker: kleedkamers, huurmateriaal, Bauer compressors, etc… De 2 Rib’s waarmee wordt gedoken zijn met hun 9m en 10m lengte de ruimste van Santa Maria, en ze zijn respectievelijk uitgerust met 2 motoren van elk 150 en 300PK, een handige ladder om terug aan boord te komen na de duik, GPS, zuurstofkit etc… Het duikcentrum beschikt ook over 2 minibussen voor 9 personen.

 

SANTA MARIA – De beste optie om te duiken met manta’s (mobula’s) op Ambrosio en spectaculair Formigas & Dollabarat!


Meer info

Tijdsverschil: In de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland en België.
Klimaat:
het klimaat In de Azoren kan omschreven worden als warm en vochtig. De verzachtende invloed van de oceaan is echter groot: in de winter daalt het kwik zelden onder de 14°C, en in de zomer komt het zelden boven de 28°C. Uiteraard blijft er in het midden van de oceaan altijd de mogelijkheid op een bui, maar zelden duurt dit langer dan een 3-tal dagen.
Beste reistijd: het toeristisch seizoen op de Azoren, en vooral voor duiktoerisme blijft beperkt van half juni tot eind september. Voor- en nadien is de kans op ruwe zee te groot.
Vereiste reisdocumenten: Aangezien de Azoren behoren tot Portugal (EG) volstaat een identiteitskaart.
Vereiste inentingen: Er zijn geen inentingen vereist.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een reisverzekering hebt voor uw reis naar de Azoren. Wij bevelen de reisverzekeringen van Europ Assistance en De Europese aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Reisdocumenten: Diplomatie.be

Het uur in Azoren:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Portugal (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Azoren:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over SANTA MARIA AZOREN Charming Blue Hotel****