VOLZET !!! FERNSTEIN & SAMARANG MET FILIP STAES


Accommodatie

Filip Staes is een gepassioneerd onderwaterfotograaf die al meer dan 25 jaar duikt. Met meer dan 100 nationale en internationale fotografieprijzen heeft hij een indrukwekkend palmares opgebouwd. Zijn laatste verwezenlijking is de titel van wereldkampioen bij Underwater.com in de VS.

Filip geeft regelmatig workshops en lezingen en schreef al heel wat artikels voor magazines. Hij is de geknipte persoon om van te leren. Zijn kijk op fotografie is vernieuwend en zijn masterclasses inspirerend.

Door zijn kennis van de plaats is hij de perfecte persoon om de mooiste onder- en bovenwaterplekjes te delen.

Tijdens deze reis zal hij drie masterclasses geven die je antwoord geven op volgende vragen:

 • Groothoekfotografie: hoe maak je de perfecte menglichtopname?
 • Groothoekfotografie met model: waarom een duik(st)er in beeld ?
 • Half/half opnames: hoe krijg je twee werelden in één foto?

Deze workshop is geschik voor fotografen van alle niveaus, maar liefst in het bezit van een (semi) groothoeklens.

Het Fernstein- en Samarangermeer hebben voor Filip een speciale betekenis. De Fernpas ligt in het noorden van Tirol dicht tegen de grens met Duitsland, op nog geen 800 kilometer vanuit België. 
Zijn nieuwsgierigheid werd gewekt door één foto die hij op het internet ontdekte. In 2006 bezocht hij de meren voor de eerste keer. Met enkele foto’s die hij toen maakte, won hij verscheidene grote prijzen waardoor zijn carrière een enorme boost kreeg.

Op een hoogte van 968 meter bevindt zich het hotel/kasteel Fernsteinsee. De geschiedenis loopt terug tot in 1288 en menig koning en keizer heeft er gelogeerd. Je verblijft in het hotel op basis van logies en ontbijt. De (hotel)omgeving is op zijn minst idyllisch te noemen en met zijn 280.000 vierkante meter rust en natuur - uniek in de Alpen! 


Duikinfo

Vanop de brug die net voor het hotel ligt, zie je het helderblauwe water van het Fernsteinmeer voor je. Dit is het grootste meer met verscheidene instapplaatsen om te duiken. Deze plek leent zich uitstekend voor zowel onderwaterfoto’s als idyllische plaatjes met een kasteel op de achtergrond. Even verderop ligt het Samarangermeer. Dit meertje is veel kleiner maar eens zo spectaculair. De zichtbaarheid kan hier oplopen tot 70 meter en de hoofdattractie zijn de takken en boomstammen die in het water gevallen zijn. Op sommige plaatsen zijn ze overwoekerd door slijmalgen die gedurende vele jaren zich kunnen ontwikkelen hebben. Beide meren hebben een maximum diepte van 17 meter.
Kleuren variëren van wit tot fluogroen. Wanneer de zon zijn stralen tot op de bodem laat vallen, duik je door een feeëriek decor.

Vergeet het dagelijkse leven, ervaar deze prachtige natuur en breng je groothoek of half-half fotografie, al dan niet met model, op een hoger niveau. De twee smaragdgroene meren, Fernstein en Sameranger, behoren tot de 100 mooiste duikplekken in de wereld !

 

Programma (afhankelijk van de weersomstandigheden)

Zondag 22/7/2018: aankomst in de loop van de dag. ’s Avonds briefing voor de komende dagen.

Maandag 23/7/2018 tot woensdag 25/7/2018: 2 duiken per dag in het Samaranger- en/of Fernsteinmeer. Elke avond is er een masterclass met als onderwerp het maken van menglichtopnames, fotograferen met model en half/half opnames.

Donderdag 26/7/2018: 2 duiken in het Samaranger- en/of Fernsteinmeer. Fotowandeling rond de meren. ’s Avonds bespreking van de foto’s die de voorbije dagen genomen zijn.

Vrijdag 27/7/2018: afreis naar België of optionele extra duikdag met 2 duiken in het Samaranger- en/of Fernsteinmeer.


Data en prijzen

DEZE WORKSHOP IS VOLZET.

INTERESSE OM IN DE TOEKOMST DEEL TE NEMEN AAN EEN WORKSHOP ? CONTACTEER ONS ! 

 

Periode: Zondag 22 juli 2018 - Vrijdag 27 juli 2018

Prijs per persoon: 480 EUR PP

Maximaal 12 duikers (Filip Staes inbegrepen)

 

Inbegrepen:

 • 5 nachten / 6 dagen in een te delen tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • 4 duikdagen (van maandag 23 juli tot en met donderdag 26 juli). Een duikdag omvat : 2 duiken met eigen complete duikuitrusting en 2 luchtvullingen.
 • Masterclass fotografie van Filip Staes

Niet inbegrepen:

 • Retourtransport en verplaatsingen ter plaatse
 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering). Indien verzekeringen gewenst, dienen deze binnen de 5 dagen na boeking te worden gereserveerd.
 • Duikverzekering (verplicht)
 • Single supplement
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Huur duikmateriaal. Huur van lood, duikfles of ander duikmateriaal is ter plaatse niet mogelijk!
 • Indien gewenst kan er een extra nacht en duikdag geboekt worden, beide mits supplement

Voor meer info betreffende deze reis of een gedetailleerde offerte, aarzel niet ons te contacteren!


Meer info

Minimale ervaring om te mogen duiken in het Fernsteinmeer en Samarangermeer is 100 gelogde duiken. Neem je logboek mee !

Duiken in een droogpak is sterk aangeraden, alsook voldoende ervaring in droogpakduiken. Het water is glashelder maar slechts 7 graden in de zomer.
Er kunnen ter plaatse geen duikopleidingen gevolgd worden.

Iedere deelnemer dient zijn eigen complete duikuitrusting mee te brengen (ook flessen en lood). Er is geen mogelijkheid om duimateriaal te huren en er is geen duikcentrum. Er is enkel een vulstation aanwezig.

Indien je over een macrolens beschikt: er zijn mooie macro onderwerpen (vlinders en insecten) boven water te vinden.Klimaat:  Het klimaat wordt beïnvloed door de middellandse Zee, het Europese continent en de Noord Atlantische oceaan. Het is met regelmaat  zonnig in de wintermaanden en soms bewolkt in de zomer. Men dient rekening te houden met stevige regenbuien die uit het niets kunnen losbarsten, dus neem tijdens wandelingen een regenjas mee . De temperatuur in de zomermaanden ligt tussen de 15 en de 25 graden Celsius. 

Vereiste reisdocumenten: Aangezien Oostenrijk tot de EG behoort, volstaat een identiteitskaart.

Vereiste inentingen: Er zijn geen inentingen vereist.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een reisverzekering hebt voor uw reis naar Oostenrijk. Wij bevelen de reisverzekeringen van Europ Assistance en De Europese aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Reisdocumenten: Diplomatie.beContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over VOLZET !!! FERNSTEIN & SAMARANG MET FILIP STAES