CITIZEN SCIENCE: SOCORRO (VOLZET!)


Accommodatie

Citizen Science aan boord van de Quino El Guardian!

Wat is 'Citizen Science' ?
Scientific research, data collection, etc., that involves the participation of non scientists.

Quino El Guardian biedt een unieke ervaring - het Citizen Science-programma. Tijdens deze reizen is er een mariene bioloog aanwezig die gespecialiseerd is in onderwerpen zoals mantaroggen, haaien, bultruggen, zeezoogdieren, mariene ecologie, pelagische soorten, rifecologie, ongewervelde fauna,... . De activiteiten omvatten identificatie van dieren, markeren, vis / dierentellingen, onderzoek naar de effecten van mensen en het klimaat, enz. Veel van de verzamelde informatie wordt opgenomen in kranten en presentaties voor overheden en NGO's om te helpen bij het behoud van deze gebieden en dieren. Bovendien wordt deze informatie verstrekt aan websites om mensen voor te lichten om bij te dragen aan een verdere bewustmaking van het behoud.

De crew van Quino El Guardian is er om je op alle mogelijke manieren te helpen je bezoek aan de Socorro-eilanden tot een onvergetelijke ervaring te maken. Duiken op de Socorro-eilanden is geweldig en het biedt de kans op ontmoetingen met grote zeedieren. De belangrijkste attracties op de Socorro-eilanden zijn de grote pelagische manta's, dolfijnen, bultruggen en zeven verschillende soorten haaien, inclusief hamerhaaien. Aangezien het Revillagigedo duikgebied striks beschermd is, is het voor duikers duikers verboden om lichten, messen of handschoenen te dragen tijdens het duiken op de Socorro-eilanden. Alleen cameralampen zijn toegestaan. Alle duiken zijn dagduiken; er zijn geen nachtduiken. De eerste dag staan er 2 of 3 duiken op de planning. Alle andere duikdagen worden er 4 duiken per dag gemaakt, als de omstandigheden en planning dit toelaten. Duikers kunnen 3 duiken per dag verwachten bij Roca Partida.

We gaan tijdens deze groepsreis dus niet enkel "gewoon" duiken maar we behoren tot de "crew" van een bioligisch onderzoeksteam. We gaan de haaien, manta's en andere zeedieren volgen en bestuderen, we zullen mee helpen met het aanbrengen van tags, ze proberen te localiseren en zoveel meer. Na deze reis ga je een totaal beeld hebben van het wetenschappelijk onderzoek van onze oceanen.
Je kan, tijdens deze bijzondere trip, zo veel als je wil meedoen, inclusief hands-on onderzoek. Je zal tevens kunnen genieten van interactieve avondpresentaties door de wetenschappers.

Ben je altijd geobsedeerd geweest door de natuurwetenschappelijke reportages en onderzoeken dan is dit vast iets voor jou.

Het schip Quino El Guardian waar we deze expeditie mee gaan doen is 27,5m lang en heeft een breedte van 7,5m.
Verwacht hier zeker niet de grote luxe, maar alles is ruim aanwezig om een onvergetelijke tijd te beleven.
De capaciteit is beperkt tot 16 personen en de 4 kajuiten zijn te delen per 4 personen. Elke kajuit beschikt over 4 enkel bedden en voldoende opbergruimte.
In elke kajuit is er airco voorzien. Apart van de kajuiten zijn er 4 te delen badkamers op het schip aanwezig, wat toch nog het nodige comfort levert.
De leefruimte heeft comfortabele sofa's, TV en computer.
Het ruime duikdek biedt veel plaats voor het duikgerief, foto en camera materiaal.
Het zonnedek is grotendeels overdekt met een zonnetent zodat je hier perfect kan relaxen tussen de duiken door.

Deze trip is in vele opzichten spectaculair te noemen en alsof het nog niet genoeg is... gaan de professionele onderwaterfotografen Bruno van Saen en Els Van Den Borre deze trip mee begeleiden. Indien je met mooie plaatjes wil naar huis komen, geven ze jou tijdens deze liveaboard enkele belangrijke tips.

Deze groepsreis heeft verschillende aspecten en mogelijkheden: fabuleuze duiken met groot leven, wetenschap, fotografie,... maar waar jouw focus naar uitgaat beslis je in alle vrijheid volledig zelf !

First come, first served for this expedition of a lifetime !!!

 


Duikinfo

Het Socorro seizoen loopt van November tot begin Mei. Aangezien het succes van dit soort trips en we in midden van het hoogseizoen willen duiken, plannen we deze reis zo lang op voorhand.
Duiken rondom Socorro is ronduit verbluffend, giant manta's, 7 soorten haaien waaronder kans op grote scholen hamerhaaien, bultruggen, dolfijnen, en ga zo maar door.
Handschoenen en duikmessen zijn verboden tijdens het duiken. Een uitzondering ivm handschoenen kan gemaakt worden wanneer we wetenschappelijk werk zouden uitvoeren.
Het is verboden nachtduiken te maken vanwege de te gevaarlijke stromingen. 


Data en prijzen

Deze trip is VOLZET!
Indien je alsnog interesse hebt in een soortgelijke trip, contacteer ons!

Data: Liveaboard van 18/01/2020 tot 27/01/2020. Deze periode is exclusief de reistijd en overnachting de dag voor vertrek van de expeditie.
Prijs: 3.500 USD per persoon, PROMO -200 USD$3.300 per persoon* !

*in gedeelde 4 persoonskajuit

Inbegrepen:

 • 10 dagen/9 nachten aan boord van de Quino el Guardian, in een te delen 4 persoonskajuit.
 • Vol pension en snacks.
 • Dranken (soft drinks, water, thee, koffie, selectie van lokaal bier en wijn).
 • Flessen (12L) en lood.
 • 6 dagen duiken.
 • Speciale Citizen Sciene Experience, met specifieke focus op haaien.
 • Gidsen, wetenschapper(s) en begeleiding van Els Van Den Borre & Bruno Van Saen (specialisten onderwaterfotografie!)

Niet inbegrepen:
 • Vluchten en transfers ter plaatse. Wij kunnen de beste opties voorstellen en voor jou bijboeken.
 • Eventuele stop-over overnachtigen tijdens de heen en/of terugreis.
 • Overnachtingen en transfers voor of na de expeditie.
 • Eventuele verlenging naar Cabo Pulmo.
 • Nitrox 120USD (richtprijs, onder voorbehoud van prijswijziging).
 • Duiktaksen, Marine Parc Fee 28USD (richtprijs, onder voorbehoud van prijswijziging).
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Duikongevallen verzekering (verplicht!).
 • Brandstof toeslag: deze worden kort voor afreis bepaald, en zijn afhankelijk van de fuelprijzen die op dat moment geldig zijn.
 • Hyperbaric Chamber Fee 15USD (richtprijs, onder voorbehoud van prijswijziging).

Meer info

Vereiste reisdocumenten: Voor Mexico is een internationale reispas nodig, 6 maanden geldig na terugkeer.

Vereiste inentingen: Er zijn geen inentingen vereist

Reisdocumenten:
Diplomatie.bePaspoort

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een reisverzekering hebt voor uw reis naar Mexico. Wij bevelen de reisverzekeringen van Europ Assistance en Sunassistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Mexico:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Mexico (of raadpleeg uw huisarts)

Elektriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Mexico:
weerstatistieken
Het actuele weer


FAQ

FAQ Citizen Science Expedition

Vraag: Wat is een "Citizen Science" -reis?
A: Het Citizen Science-programma brengt mariene biologen samen met enthousiaste en bewuste duikers die een verschil willen maken. Dit programma heeft met succes wetenschappers en vrijwillige duikers samengebracht naar de Socorro-eilanden om mantaroggen en haaien te bestuderen, en om de Zee van Cortez te bestuderen.

Vraag: Heb ik speciale kwalificaties nodig om op deze reis te gaan?
A: Nee! Het enige dat nodig is, is dat je een gecertificeerde duiker bent en liefde hebt voor de oceaan. Het verzamelen van gegevens zal worden geleid door deskundige wetenschappers. Er worden trainingsduiken en avond presentaties georganiseerd om jou te helpen om samen met de wetenschappers aan het werk te kunnen gaan. Je leert over de ecologische context waarin dieren van de Socorro-eilanden en de Zee van Cortez leven. Je kunt zo veel of zo weinig betrokken zijn bij het onderzoeksproces als je zelf wilt.

Vraag: Waar gaan we heen?
A: De reis is gepland in de Zee van Cortez en de Socorro-eilanden.

Vraag: Heeft het Citizen Science-gedeelte invloed op hoeveel duiken we doen?
A: Helemaal niet. We volgen meestal dezelfde route als we normaal zouden doen voor die bestemming. Als dit wel het geval is, wordt dit vermeld in de reisbeschrijving.

Vraag: Is het goed als ik niet aan alles wil deelnemen?
A: natuurlijk! Je kunt zoveel of zo weinig deelnemen als je wilt.


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over CITIZEN SCIENCE: SOCORRO (VOLZET!)