Naya GawanaAccommodatie

Ver verwijderd van het drukke toeristische Zuid Bali vinden we het onaangeroerde Noord Bali. Nog steeds niet ontwikkeld zoals het zuiden, en gezegend met een prachtige fauna en flora, natuurparken en beschermde natuurgebieden zoals Menjangan Island. Prachtige oude tempels sieren het landschap in samenwerking met het fantastische Balinese gebergte.

Denk niet dat het onderwater minder oogstrelend is, wel integendeel. De mooiste drop offs die Bali te bieden heeft zal je vinden in Menjangan Island. Een van de topplaatsen in Bali als het aankomt op duiken tussen een grote diversiteit aan vissen en koralen.

In Secret Bay heb je dan weer "Muck" diving of modderduiken van wereldklasse. Ongewoon marineleven zoals de Mimic Octopus en Ambon Scorpionfish zijn maar een van de vele ongewone zaken die je hier kan spotten. Deze locaties zijn dan ook een paradijs voor Macro Fotografen.

Voor een vakantie in het authentieke Bali, gecombineerd met prachtige duikplaatsen ben je hier op de juiste plaats!

Het Naya Gawana Resort & Spa is een verborgen juweeltje, verspreid over 3 hectare in Noord-West Bali! Door zijn prachtige ligging nabij de goed bewaarde moesson bossen van het West Bali National Park, het uitzicht op de helder blauwe zee van Menjangan Bay en de bergen uit het Noorden van Bali, ademt het resort rust en tegelijk ook avontuur!

Hier vul je de dagen met duiken en snorkelen, luieren aan het zwembad, genieten van de Spa-faciliteiten, trekkings in de jungle, paardrijden en genieten van de pareltjes die de chef van het restaurant uit zijn mouw schudt. In het resort kan je trouwens ook gebruik maken van gratis Wifi.

Alle kamertypes in het resort ademen allemaal dezelfde charme uit, en beschikken uiteraard over airco, wifi, minibar.

• Bay View suites: dit zijn de "standaard" kamers (50m²), en beschikken allemaal over een terras vooraan de bungalow. Achteraan geeft de Balinese style open bathroom zicht op je eigen privé-tuintje. Privacy verzekerd! Ondanks de naam hebben de "Bay View" suites uitzicht op de bergen of het Nationaal Parc.

• Lumbung suites: geniet van een zee van ruimte (63m²), verspreid over 2 verdiepingen. Beneden is er een ruime leefruimte, en de slaapkamer bevindt zich boven.

• Mangrove suites: Deze parels van suites hebben maar liefst een oppervlakte van 83m². De luxe badkamers hebben allemaal een douche, maar ook een eigen "plunge pool". Geniet vanaf jouw privé-terras van de indrukwekkende mangroves terwijl je geniet van een espresso uit je eigen machine op de kamer of glaasje wijn uit de Wijn-bar op de kamer.

 


Duikinfo

Het gereputeerde Extra Divers heeft zijn intrek genomen in het Naya Gawana.

Ze bieden bootduiken naar Menjangan Island, dat op zo'n 30à45 minuten varen ligt. Menjangan is bekend omwille van de prachtige drop offs. De muren gaan naar een diepte van 20 tot 60+ meter, en bieden je de grootste diversiteit aan zachte en harde koralen. De "Gorgonian Seafans" zijn enorm qua grootte. De sites starten al vanaf 5 à 10 meter op platte koraalriffen waarna ze daarna overgaan tot muurduiken. De plateaus hebben heel wat te verwerken gekregen en wat schade opgelopen omwille van verschillende redenen maar dit vergeet je snel als je pracht en praal kan bewonderen van Menjangan Island. De condities in Menjangan zijn meestal erg kalm met een zichtbaarheid die kan oplopen tot 50 meter.

Het riflandschap gepaard met het marineleven is een perfecte locatie voor fotografen. Met wat geluk zie je zwart- en witpunthaaien, schildpadden en Napoleons.

Ook Secret Bay staat er op de planning, een absolute must voor macro-fanaten en fotografen. Het klinkt vreemd: Weinig tot geen koraal, vol met rotzooi, vies en ondiep. En toch: Muck diving op zijn best! Secret Bay is een heiligdom voor Bali's vreemdste Macro leven: Naaktslakken, Frogfish, Zeepaardjes, Dragonets, Pipefish en veel meer. Het diepste punt is 10 meter wat je toelaat om lange duiken te maken zonder enig probleem

En zelfs op het huisrif van het resort vind je frogfish, leaf fish en manadrijnvisjes.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/10/2019
Laag seizoen (1/11-20/12 ; 11/01-31/03) vanaf: $765 (€674)*
Tussen seizoen (21/12-10/01 ; 01/04-30/06 ; 01/09-31/10) vanaf: $855 (€753)*
Hoog seizoen (01/07-31/08) vanaf: $1.160 (€1022)*

Inbegrepen:

 • 7 nachten in gedeelde standaard kamer
 • ontbijt
 • gedeelde transfert (min 2 personen) van en naar de luchthaven

Niet inbegrepen:

 • internationale vlucht naar Denpasar (Bali)
 • alle overige maaltijden en dranken
 • lunch $25
 • avondmaal $31
 • 3 dagen duiken/ 6 duiken
 • 5 dagen duiken/ 10 duiken
 • fooien
 • toeslag duiken Mejangan
 • marine park taksen
 • luchthaven taks
 • persoonlijke uitgaven
 • duikuitrusting
 • verzekeringen

* wisselkoers van 27/11/2018


Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Naya Gawana